Prefectul din Sibiu şi-a cerut scuze medicului pe care l-a repezit pentru că a cerut paturi ATI

Prefectul din Sibiu, Mircea Creţu, şi-a cerut scuze medicului pe care l-a repezit după ce a cerut mai multe paturi pentru terapia intensivă: „A fost o situaţie regretabilă”.

226 afișări
Imaginea articolului Prefectul din Sibiu şi-a cerut scuze medicului pe care l-a repezit pentru că a cerut paturi ATI

Prefectul din Sibiu şi-a cerut scuze medicului pe care l-a repezit pentru că a cerut paturi ATI

„Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuţie cu doamna doctor Halmaghi faţă de care mi-am cerut scuze pentru reacţia de ieri, a fost o situaţie regretabilă. Totodată, ţin să îi mulţumesc doamnei doctor pentru înţelegerea şi profesionalismul pe care mi le-a arătat. Eu în calitate de prefect nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm. În şedinţa de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situaţia cu care se confruntă personalul medical. Este, fără îndoială un efort uriaş ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spaţiu, de materiale şi echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical”, a declarat, marţi, prefectul de Sibiu.

Conform acestuia, în judeţ situaţia este dificilă atât pentru medici şi autorităţi, cât şi pentru cetăţeni.

Mircea Creţu a spus că a fost la Spitalul Municipal din Mediaş, unde în acest moment se internează primii pacienţi COVID. Aici s-au creat 20 de paturi, din care două au dotarea specifică secţiei ATI: „Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcţiona la capacitate şi randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanenţă pacienţii care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI”.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost începută o procedură de achiziţie pentru o staţie de oxigen care va deservi 6 paturi cu dotare ATI situate în structura modulară.

„În ceea ce priveşte situaţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condiţiile în care personalul de acolo îşi desfăşoară activitatea sunt dificile. Doamna doctor Halmaghi mi-a relatat astăzi în detaliu cum se lucrează în UPU Sibiu, iar personal voi face tot ce ţine de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de dânsa. Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum şi extinderea zonei unde sunt pacienţii suspecţi de infecţie COVID-19. Mâine dimineaţă vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU şi vă anunţăm de îndată ce ştim exact în cât timp aceasta va fi gata”, a adăugat prefectul.

Medicul Voichiţa Halmaghi, de la UPU Sibiu, a intervenit, luni, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a atrage atenţia că în Spitalul de Urgenţă din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID.

Prefectul Mircea Creţu a admonestat-o. „Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?”, i-a spus prefectul. În plus, prefectul i-a replicat doctorului că a vorbit ca un jurnalist: „Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici