Pregătiri pentru noul an şcolar. Cîmpeanu ia în calcul testarea periodică a cadrelor didactice nevaccinate

  • Noul an şcolar începe pe 13 septembrie, dar condiţiile impuse cadrelor didactice rămân neclare.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, are în vedere posibilitatea testării personalului didactic nevaccinat.
  • Purtarea măştii în şcoli, distanţarea fizică şi aerisirea încăperilor rămân obligatorii.
2051 afișări
Imaginea articolului Pregătiri pentru noul an şcolar. Cîmpeanu ia în calcul testarea periodică a cadrelor didactice nevaccinate

Deşi este încă vacanţă, pregătirile pentru noul an şcolar sunt în toi. Iar incertitudinea legată de desfăşurarea cursurilor, precum şi de condiţiile valabile pentru elevi şi profesori, reprezintă probleme pentru care Ministerul Educaţiei caută în permanenţă soluţii. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu are în vedere şi posibilitatea testării periodice a cadrelor didactice nevaccinate, înainte de a le fi permis accesul în unităţile de învăţământ. Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii pun în balanţă această variantă, în contextul în care se doreşte reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, începând cu data de 13 septembrie 2021.

Cîmpeanu afirmă că 60% din personalul didactic este deja vaccinat, iar numerele vor continua să crească pe măsură ce vacanţa se apropie de final. Totuşi, opţiunea exprimată de restul cadrelor didactice, care refuză vaccinul anti-COVID, nu ar trebui să fie un impediment pentru desfăşurarea orelor de curs. Momentan, autorităţile nu au stabilit un set de măsuri clare în acest sens. 

Dar există, totuşi, şi câteva certitudini: purtarea măştii în şcoli rămâne obligatorie, iar distanţarea fizică şi aerisirea încăperilor vor reprezenta reguli de aur pentru elevi şi profesori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici