Video Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia: Peste 600 de militari, vehicule blindate de luptă şi tunuri antiaeriene - FOTO/VIDEO

Peste 600 de militari şi 67 de mijloace tehnice, între care vehicule de luptă, transportoare blindate, tunuri antiaeriene şi aruncătoare proiectile reactive, au defilat, miercuri, la Alba Iulia, cu ocazia repetiţiei generale pentru parada militară de 1 Decembrie.

1618 afișări

La parada militară de la Alba Iulia vor participa de Ziua Naţională peste 600 de militari şi 67 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miercuri a fost organizată o repetiţie generală la care au asistat numeroase persoane, unele venind echipate cu însemne tricolore.

”Repetiţia la paradă a fost foarte interesantă, mi-a răscolit amintirile din Armată, pentru că noi am trecut prin Armată, iar acum am venit cu nepoţeii să vadă şi ei cum a decurs parada militară. O să venim şi mâine, venim în fiecare an, nepoţeilor le place foarte mult”, a declarat Ioan Câmpean, din Alba Iulia.

 

Repetiţia la parada militară a avut loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi pe Bulevardul Horea, circulaţia rutieră fiind restricţionată mai bine de 60 de minute.

Dispozitivul de defilare este format din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale.

Din dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naţionale, fac parte militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie "Gemina”, Batalionului 136 Geniu "Apulum”/Brigada 10 "Dunărea de Jos”, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu”, Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul”, Centrului 346 Comunicaţii RMNC.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt compuse din pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Unirea” al judeţului Alba şi din jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. La manifestare participă cu efective şi tehnică şi reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii.

Parada militară de la Alba Iulia, organizată de 1 Decembrie, va avea loc de la ora 13:00, pe aceleaşi străzi. Pe lângă militari, vor defila vehicule blindate de luptă, transportoare blindate, tunuri antiaeriene, aruncătoare proiectile reactive sau autospeciale de intervenţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici