PREMIERĂ | Spitalul Militar va inaugura primul centru integrat de medicină nucleară din sistemul public

Comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu, a declarat că urmează să inaugureze, la începutul anului viitor, primul centru integrat de medicină nucleară din sistemul medical public din România, pentru depistarea afecţiunilor oncologice şi cardiovasculare.

1002 afişări

Imaginea articolului PREMIERĂ | Spitalul Militar va inaugura primul centru integrat de medicină nucleară din sistemul public

PREMIERĂ | Spitalul Militar va inaugura primul centru integrat de medicină nucleară din sistemul public

"În scrut timp, în cadrul SUUMC, se va inaugura primul centru public într-un spital, de sistem integrat de medicină nucleară. Vom instala un PET CT şi un SPECT CT, care vor lucra împreună. Sunt echipamente care lucrează pe bază de izotopi radioactivi şi care au menirea de a detecta afecţiuni oncologice, dar mai nou şi afecţiuni cardiovasculare. În momentul în care acest centru va fi funcţional, va fi primul centru dintr-un spital public, care se va adresa masei largi a publicului, motiv pentru sperăm ca, în cel mai scurt timp, pacienţii care au afecţiuni oncologice şi afecţiuni cardiovasculare, care se pretează la a fi investigate cu această nouă metodă imagistică, să se adreseze Spitalului Militar Central", a declarat comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu.

Conducerea spitalului a explicat că, în momentul de faţă, aparatura se instalează în centrul respectiv, există deja medici instruiţi să lucreze cu aceste sisteme de medicină nucleară, urmând să obţină, cât de curând, toate avizele necesare pentru demararea activităţii.

"Problema mai dificilă este cu avizele pe care trebuie să le obţinem de la autoritatea în domeniu, care avizează tot ce înseamnă echipamente radiologice şi de medicină nucleară. Trebuie întrunite o serie se criterii. Sperăm ca la începutul anului viitor să ne putem adresa primilor pacienţi. Pacienţi sunt foarte mulţi. Acest PET CT este un echipament care înseamnă o stadializare a cancerului. În momentul în care un pacient este diagnosticat cu un neoplasm, oriunde este situat, trebuie stadializat- dacă există metastaze, să se vadă cât de mult este întinsă formaţiunea respectivă şi mai ales, după ce se fac intervenţiile chirurgicale şi respectiv tratamentul citostaticelor, se fac nişte verificări", a adăugat comandantul.

În legătură cu inaugurarea centrului STROKE pentru pacienţii care au suferit un atac vascular cerebral, Florentina Ioniţă a precizat a fost achiziţionată aparatura pentru neurochirurgie, umând să mai fie cumpărat un angiograf destinat investigaţiiloe radiologice.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
SĂNĂTATE ,
SPITAL ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.