Preşedintele Academiei Române: Proiectele legilor educaţiei nu aduc o perspectivă clară de îmbunăţire

Proiectele de legi ale educaţiei nu aduc vreo „perspectivă clară de îmbunătăţire a domeniului”, iar propunerile avansate se află „într-o fundătură”, spune preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

391 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Academiei Române: Proiectele legilor educaţiei nu aduc o perspectivă clară de îmbunăţire

„Din păcate, problemele acute nu s-au schimbat, chiar dacă ni se promit nişte legi noi ale educaţiei şi cercetării. Aţi văzut în ce fundătură se află ele în acest moment, propunerile. Şi, deci, nu s-a rezolvat. Ele, aceste propuneri, nu aduc, după părerea mea, vreo perspectivă clară de îmbunătăţire”, spune preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în deschiderea unei sesiuni ştiinţifice dedicată Zilei Limbii Române.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune, la începutul şedinţei de guvern de miercuri, că pachetul legislativ „România educată” are în permanenţă în atenţie echitatea, pe de o parte, şi performanţa şi excelenţa, pe de altă parte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici