Preşedintele Băsescu la Târgul tradiţional de ceramică de la Horezu

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la Horezu, unde are loc tradiţionalul târg de ceramică "Cocoşul de Hurez".

67 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu la Târgul tradiţional de ceramică de la Horezu

Preşedintele Băsescu la Târgul tradiţional de ceramică de la Horezu

Preşedintele a ajuns în jurul orei 11.00 la Horezu, unde are loc Târgul Ceramicii Populare Româneşti, fiind întâmpinat de primarul oraşului, Cristi Niţu (PDL), precum şi de zeci de persoane.

Printre cei cu care preşedintele a dat mâna s-au aflat şi mai mulţi simpatizanţi PSD, care purtau şepci roşii, cu însemnele partidului, şi care au strigat "Trăiască PSD-ul".

Preşedintele a primit mai multe buchete de flori, precum şi o farfurie de ceramică de la un copil îmbrăcat în costum popular.

Târgul "Cocoşul de Hurez", aflat la cea de-a XXXIX-a ediţie, a început vineri şi se va încheia duminică. La acesta îşi expun creaţiile meşteri populari ceramişti din toate marile centre de ceramică din ţară: Baia Mare – Maramureş, Corund, Odorheiul Secuiesc şi Miercurea Ciuc – Harghita, Oboga – Olt, Şişeşti – Mehedinţi, Obârşia – Hunedoara, Marginea – Suceava, Braniştea – Galaţi, Dumbrava – Timiş, Găleşoaia – Gorj, Curtea de Argeş – Argeş, Braşov şi bineînţeles din Vlădeşti, Lungeşti, Măldăreşti, Slătioara şi Horezu din judeţul Vâlcea. La târg se va desfăşura şi un concurs de creaţie şi de păstrare a tradiţiei şi autenticităţii meşteşugului, meşterii populari urmând să fie premiaţi pentru creaţiile lor de peste an.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat să ajungă, sâmbătă după-amiază, şi la Craiova, unde a fost invitat de municipalitate să participe la inaugurarea celei de a 26-a ediţii a expoziţiei de flori Expo-Flora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici