Preşedintele Comisiei SPP: Şeful Serviciului de Pază şi Protecţie a răspuns în scris că instituţia nu are protocoale încheiate cu ÎCCJ şi Parchetul General/ Comisia se va pune de acord asupra audierii lui Dăncilă şi Dragnea

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind SPP, Daniel Butunoi, a declarat marţi, în timpul audierii lui Călin Popescu Tăriceanu, că directorul SPP Lucian Pahonţu, a trimis un răspuns scris în care informează că serviciul nu a încheiat protocol cu ÎCCJ şi nici cu Parchetul General.

766 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei SPP: Şeful Serviciului de Pază şi Protecţie a răspuns în scris că instituţia nu are protocoale încheiate cu ÎCCJ şi Parchetul General/ Comisia se va pune de acord asupra audierii lui Dăncilă şi Dragnea

Preşedintele Comisiei SPP: Pahonţu a răspuns în scris că Serviciul de Pază şi Protecţie nu are protocoale încheiate cu ÎCCJ şi Parchetul General

"Avem un răspuns scris din partea dlui director Pahonţu, că nu există niciun fel de protocol cu Înalta Curte şi cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Avem un răspuns scris primit încă de săptămâna trecută", a declarat, marţi, preşedintele Comisiei de anchetă privind SPP, Daniel Butunoi, în timpul şedinţei în care a fost audiat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Precizarea acestuia venit pe fondul unei discuţii în forul legislativ pe tema unor eventuale protocoale încheiate de SPP cu alte instituţii.

Discuţia a pornit de la afirmaţia deputatului PSD Eugen Neaţă, membru al comisiei.

"O declaraţie recentă pe care a făcut-o, din presă o am, un domn judecător, Constantin Udrea, care spune că domnul Lazăr, procurorul general, a facut baie în piscina unui ofiţer SPP. Eu îl iau în seamă, fiind un judecător militar. Văzând buna colaborare dintre Parchetului şi conducerea SPP (...) mă întreb dacă nu cumva acest parteneriat nu a dus chiar la o colaborare între cele două unităţi, cea de Parchet şi SPP, în ceea ce priveşte buna monitorizare a dumneavoastră, să pun între ghilimele", i-a transmis Neaţă lui Tăriceanu.

Deputatul PSD a adăugat, în acest context, că "implicarea SPP în politică se poate face atât printr-o acţiune, dar şi printr-o inacţiune, şi mă refer aici la perioada lungă în care aţi fost supus monitorizării".

În replică, preşedintele Senatului a spus că "probabil ar trebui văzut" dacă nu cumva există şi alte protocoale în afara celor dintre SRI şi Parchet.

"Ridicaţi o problemă foarte serioasă. Eu nu pot să intru într-o speculaţe pe această temă, pentru că nu am elemente. Dar acest lucru nu înseamnă că problema pe care aţi ridicat-o nu poate să existe, nu poate să se fi întâmplat în realitate. Probabil că ar trebui văzut dacă nu cumva protocoale de genul celor semnate între SRI şi justitie au avut loc loc şi cu alte instituţii pentru ceea ce spuneaţi dumneavoastră, buna colaborare. Problema aceasta cu protocoalele nu vizează numai justiţia, pentru că există riscul potenţial ca astfel de protocolae să se fi realizat şi cu alte instituţii, care să fi dus indirect la o încălcare a drepturilor si libertatilor fundamentale", a spus Tăriceanu, în replică la afirmaţia lui Neaţă.

Butunoi: Comisia SPP se va pune de acord asupra audierii lui Dăncilă şi Dragnea

Deputatul PNL Nicolae Neagu, membru al comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea SPP în politică, a declarat în şedinţa de marţi că dacă i-ar audia pe Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, parlamentarii ar putea afla numele persoanei de la care Paul Stănescu a spus că a primit un mesaj al directorului SPP.

„Eu aş vrea şi vă supun atenţiei biroului de a continua procedura de a afla date suplimentare şi (prin audierea - n.r.) celorlalte două persoane importante care au renunţat la serviciile SPP. V-am rugat de prima dată, am înţeles că lucrăm într-o anumită ordine. (...) Este posibil identitatea persoanei să fie devoalată dacă aducem în faţa comisiei pe dl Dragnea şi pe dna premeir Dăncilă, pentru că mă gândesc că discuţia particulară a fost mai cu subiect şi predicat între dl Paul Stanescu si dl Dragnea, pe de alta parte d-na premier este posibil să cunoască ceva mai în clar aceasta problemă”, a spus Neagu, în timpul şedinţei.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Daniel Butunoi, i-a spus că urmează să fie stabilite „timpul şi oportunitatea”.

„Nu am spus niciodată că refuză comisia să invite cele două persoane la care aţi făcut referire, doar rămâne să ne punem de acord asupra timpului şi oportunităţi când o facem”, a afirmat Butunoi.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PNL Victor Paul Dobre, a susţinut şi el necesitatea audierii lui Dăncilă şi Dragnea.

„Nici nu putem să ne desfăşurăm activitatea fara audierea dlui preşedinte Dragnea care e primul care a anunţat public această situaţie şi a doamnei premier care a suspendat din acest motiv colaborarea cu SPP”, a apreciat Dobre.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici