Preşedintele şi vicepreşedintele Tribunalului Dolj, revocaţi din funcţii

CSM a decis, miercuri, revocarea din funcţie a preşedintelui Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, şi a vicepreşedintelui Dumitru Stanciu, apreciind că sunt responsabili pentru managementul deficitar cu privire la practica neunitară, respectiv cazul Serghei Gorbunov.

414 afișări
Imaginea articolului Preşedintele şi vicepreşedintele Tribunalului Dolj, revocaţi din funcţii

Preşedintele şi vicepreşedintele Tribunalului Dolj, revocaţi din funcţii

"Responsabilitatea managerială pentru aspectele de practică neunitară aparţine preşedintelui, vicepreşedintelui desemnat prin ordin de serviciu cu privire la atribuţiile de a coordona activitatea de practică neunitară şi preşedintelui Secţiei penale de la această instanţă. În concluzie, Secţia pentru procurori a cerut revocarea preşedintelui Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu şi revocarea vicepreşedintelui Dumitru Stanciu. În ce priveşte responsabilitatea preşedintelui Secţiei penale, nu s-a putut lua o măsură de revocare, întruncât mandatul fostului preşedinte a expirat în 15 iulie 2008", a afirmat, miercuri, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş.

În perioada 1 iulie 2004- 1 iulie 2008, preşedinta Secţiei penale a Tribunalului Dolj a fost Denis Gabriela Ghervase, ulterior, prin concurs, fiind numită preşedintele Judecătoriei Craiova, începând cu data de 15 iulie 2008.

CSM a reluat, miercuri, discuţiile în cazul deficienţelor manageriale de la Tribunalul Dolj, fiind convocată conducerea acestei instanţe pentru a lămuri situaţia care a generat eliberarea cu uşurinţă a unui condamnat periculos, Serghei Gorbunov, principalul suspect în atacul armat din Braşov.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a revocat, în 7 februarie, pe preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu, şi pe preşedintele Secţiei penale a acestei instanţe, Dan Iulian Năstase. Tribunalul Braşov era instanţa de executare în cazul Gorbunov, care a fost condamnat de judecătorii braşoveni la 15 ani de detenţie, pentru atac armat la o casă de schimb valutar.

Potrivit procedurii, chiar dacă instanţa din raza căreia se află penitenciarul unde este deţinutul dispune eliberarea din închisoare a acestuia, instanţa de executare - adică Tribunalul Braşov, în cazul Gorbunov - trebuia să verifice dacă a revenit în închisoare condamnatul, eliberat din motive medicale pentru trei luni.

"Având în vedere deficienţele manageriale constatate la Compartimentul de executări penale al Tribunalului Braşov, Secţia pentru judecători a dispus revocarea din funcţia a preşedintei Aurelia Munteanu şi a preşedintelui Secţiei penale Dan Iulian Năstase", a anunţat, săptămâna trecută, şeful CSM, Virgil Andreieş.

Pe de altă parte, inspectorii CSM au declanşat verificări de ordin disciplinar cu privire la modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile magistraţii în legătură cu activitatea Compartimentului de executări penale.

Tot în şedinţa din 7 februarie, Secţia pentru judecători a decis să amâne discuţiile în cazul deficienţelor manageriale de la Tribunalul Dolj, întrucât se impuneau noi audieri.

Concret, la conducerea Tribunalului Dolj se aflat alt magistrat în mai 2008, când s-a dispus punerea în libertate a lui Gorbunov pe motive medicale.  

Citeşte şi:

Procurorii şefi implicaţi în cazul lui Gorbunov, revocaţi

CSM a constatat probleme grave în Dolj

Şeful Penitenciarului Craiova, demis

Gorbunov rămâne principalul suspect (Video)

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici