Preşedinţie: Ordinul ministrului Educaţiei, semnal negativ ce duce la ideea unei deprofesionalizări

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ordinul ministrului Educaţiei de repunere în funcţie a directorilor de şcoli, chiar dacă nu au trecut examenul, reprezintă un semnal negativ, care poate duce la ideea unei posibile deprofesionalizări a acestora.

1528 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: Ordinul ministrului Educaţiei, semnal negativ ce duce la ideea unei deprofesionalizări

Preşedinţie: Ordinul ministrului Educaţiei, semnal negativ ce duce la ideea unei deprofesionalizări

''Există o comunicare cu ministerul Educaţiei şi se doreşte a ajunge aici, la noi, pe biroul dlui preşedinte această listă ( a directorilor repuşi în funcţie, deşi nu au luat concursul - n.r.), întrucât este un semnal negativ în legătură cu modul în care funcţionează acest sistem foarte important, al Educaţiei, supus unei astfel de decizii. Semnalul negativ conduce spre ideea unei posibile deprofesionalizări, în contextul în care directori, foşti directori care nu au trecut un examen ajung să ocupe din nou acele funcţii'', a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, luni.

Ea a susţinut că fiecare român poate să înţeleagă cam cât de periculos este acest lucru pentru sistemul de educaţie din România, pe care toţi îl doresc cât mai performant.

''Cu atât mai mult e rolul preşedintelui să se asigure că nu există astfel de derapaje într-un sistem esenţial pentru un stat sănătos'', a conchis Dobrovolschi.

Potrivit unei circulare - publicată de Ziarul de Iaşi - trimisă vineri de Ministerul Educaţiei către toate inspectoratele şcolare judeţene şi către inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti, pot fi numite în funcţiile de director şi director adjunct "şi persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat sau au participat la concurs, dar nu au fost admise."

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX că a semnat derogarea ce permite foştilor directori de şcoli şi licee care au picat concursul să ocupe în continuare aceste posturi deoarece nimeni nu dorea să preia conducerea acelor unităţi de învăţământ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici