Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, dar la gaze poate fi o scumpire

Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat cu siguranţă la 1 aprilie, dar în cursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia pe 2009, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

19 afișări
Imaginea articolului Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, dar la gaze poate fi o scumpire

ANRE: Preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, dar la gaze poate fi o scumpire (Imagine: Mediafax Foto)

"În aprilie preţul gazelor sigur nu va creşte, dar mai tîrziu cred că va trebui să facem o indexare cu inflaţia pe 2009. La energie preţul sigur nu va creşte până la 1 ianuarie 2011", a spus Lificiu, prezent la o conferinţă organizată de Asociaţia Patronală a Investitorilor Italieni din România.

Banca Naţională a României ia în calcul, în scenariul de bază privind prognoza de inflaţie prezentat la începutul lunii februarie, o creştere a tarifelor în acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate şi 5,2% la energie termică, cu excepţia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimările anterioare realizate de banca centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici