Prezenţă de 44% la secţia de vot organizată la Ambasada Ucrainei din Bucureşti

Peste 120 de cetăţeni ucraineni au votat, duminică, la Bucureşti, în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ucraina, scrutinul încheindu-se la ora 20.00.

16 afișări
Imaginea articolului Prezenţă de 44% la secţia de vot organizată la Ambasada Ucrainei din Bucureşti

Prezenţă de 44% la secţia de vot organizată la Ambasada Ucrainei din Bucureşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Oficiali ai secţiei de votare deschisă la Bucureşti, în sediul ambasadei, au declarat pentru MEDIAFAX că 124 de cetăţeni s-au prezentat la urne, aceştia reprezentând 44% din numărul celor înscrişi pe liste.

Votul s-a încheiat fără incidente şi a decurs normal, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, oficialii din cadrul ambasadei au început deja numărarea voturilor.

Ucrainenii au votat duminică în cadrul primelor alegeri prezidenţiale organizate de la "revoluţia portocalie" din 2004, care l-a adus la putere pe prooccidentalul Viktor Iuşcenko, a cărui preşedinţie a dezamăgit însă poporul ucrainean. În cursă s-au înscris 18 candidaţi, favoriţi fiind însă Viktor Ianukovici şi Iulia Timoşenko.

Liderul opoziţiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, şi principalul său contracandidat, premierul Iulia Timoşenko, au intrat duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, ce va fi organizat la 7 februarie, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Ianukovici a obţinut 32 la sută din voturi, iar Timoşenko 27 la sută în primul tur, potrivit sondajului realizat de Fundaţia Iniţiative democratice.

Un al doilea sondaj, realizat de Gfk-Ukraine, îl creditează pe Ianukovici cu 35 la sută şi pe Timoşenko cu 26 la sută din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici