Prezenţa la proba scrisă a concursului de titularizare a fost de 74,87 la sută

Prezenţa la proba scrisă a concursului de titularizare a fost de 74,87 la sută, din totalul celor 47.971 de candidaţi înscrişi, din care 7.247 sunt absolvenţi ai promoţiei curente.

2 afișări
Imaginea articolului Prezenţa la proba scrisă a concursului de titularizare a fost de 74,87 la sută

Prezenţa la proba scrisă a concursului de titularizare a fost de 74,87 la sută

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, la nivel naţional sunt peste 56.000 de posturilor didactice vacante, din care doar 11.157 sunt titularizabile şi 45.146 de posturi netitularizabile, pentru ocuparea cărora au fost înscrişi 47.971 candidaţi, din care 7.247 absolvenţi ai promoţiei curente.

Cele mai solicitate specializări sunt educatori, învăţători, limba română, fizică, chimie, matematică, iar cele mai puţine opţiuni au fost pentru informatică.

Subiectele şi baremele de corectare au fost elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar din cadrul MECT, iar lucrările scrise pe discipline vor fi evaluate în centrele universitare şi în unităţile de învăţământ responsabile cu perfecţionarea personalului didactic stabilite de minister.

Nu au dreptul să participe la concursul pentru titularizare persoanele care au fost excluse din învăţământ pentru că au fost condamnate pentru infracţiuni.

Rezultatele concursului vor fi afişate în cel mult trei zile de la susţinerea acestuia, respectiv 19 iulie, atât la unităţile de învăţământ unde se desfăşoară examenele, cât şi la sediile inspectoratelor şcolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici