Pricopie: Notele mici obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi că rezultatele slabe obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei, ci la mobilizarea elevilor.

194 afișări
Imaginea articolului Pricopie: Notele mici obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei

Pricopie: Notele mici obţinute de elevi la simulare nu trebuie să ducă la sărăcirea programei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Remus Pricopie a spus că deşi şapte din zece elevi au obţinut note sub 5 la simularea evaluării naţionale, nu trebuie să fie luate decizii pripite.

"Nu iei o decizie peste noapte, după rezultatele la simulare", a adăugat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă ia în calcul reducerea programei şcolare, Pricopie a spus că rezultatele slabe obţinute de elevi nu trebuie să ducă la "sărăcirea programei şcolare, ci la mobilizarea elevilor".

"Acesta este rolul simulărilor, să arate nivelul de pregătire şi să determine elevii să muncească mai mult", a precizat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că a avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari şi că i-a rugat să înceapă discuţiile cu directorii de şcoli.

Remus Pricopie declara, săptămâna trecută, că este nemulţumit de rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, pentru că subiectele se puteau rezolva uşor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

"Eu sunt optimist, chiar dacă sunt nemulţumit de rezultatele acestei simulări, o să vedem şi la bacalaureat ce se întâmplă (...) Cred că vom reuşi să remediem. Sigur, nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară, dar important este ca încet, gradual, să ajungem la rezultate mai bune", a precizat Pricopie.

Doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică, Ministerul Educaţiei recomandând efectuarea unor ore de pregătire.

Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7 la sută) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, 86.893 (48,8 la sută) au obţinut medii peste 5.

La proba de Limba română, 119.963 (66,95 la sută) de elevi au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică au fost 54.465 (30,4 la sută) cu note de promovare.

Prezenţa la proba de Limba maternă a fost de 94,5 la sută, iar 7.912 (76 la sută) elevi au obţinut note peste 5.

Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ - 98,18%, iar cea mai scăzută în judeţul Dolj - 89,04%.

Cea mai mare pondere a elevilor care au obţinut medii peste 5 a fost înregistrată în municipiul Bucureşti - 64,21 la sută, urmat de judeţul Brăila - 60,42 la sută şi judeţul Cluj 59,18 la sută.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi - 34,18 la sută, Caraş-Severin - 36,28 la sută şi Tulcea - 37,95 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici