Prietenul tinerei venite de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat

Prietenul tinerei venite de la New York în 29 mai, în cazul căreia a fost confirmată, luni, infecţia cu gripă AH1N1, a fost internat la Institutul "Matei Balş" din Capitală pentru că prezintă simptomele bolii.

16 afișări
Imaginea articolului Prietenul tinerei venite de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat

Prietenul tinerei venite de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele 35 de persoane cu care tânăra în vârstă de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe a venit în contact în data de 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate şi se află sub supraveghere permanentă, informează Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome de boală. În schimb, dintre cele şase persoane apropiate tinerei (familie şi prieteni apropiaţi), prietenul ei (şi el în vârstă de 28 de ani) prezintă simptome de boală şi i s-au recoltat, luni după-amiază, probe pentru testele de laborator. Tânărul a fost internat în spital.

Şi celorlalţi contacţi apropiaţi le-au fost recoltate probe biologice iar investigaţiile epidemiologice continuă, a precizat sursa citată.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, luni, că au fost confirmate alte două cazuri de gripă AH1N1, astfel că în România sunt până acum cinci bolnavi, dintre care un copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici