Prima primărie din Dâmboviţa care se alătură protestului „România vrea autostrăzi”

Primăria din Răcari, judeţul Dâmboviţa, îşi suspendă activitatea pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute, fiind prima instituţie publică din judeţ care se alătură protestului început de omul de afaceri Ştefan Mandachi din Suceava.

1426 afișări
Imaginea articolului Prima primărie din Dâmboviţa care se alătură protestului „România vrea autostrăzi”

Prima primărie din Dâmboviţa care se alătură protestului „România vrea autostrăzi”

„15 martie, ora 15, facem pauză 15 minute. Ne alăturăm şi noi protestului <România vrea autostrăzi>”, este anunţul făcut de primarul din Răcari, Marius Florin Caraveţeanu (PNL).

Caraveţeanu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a decis să se alăture protestului iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi întrucât iniţiatorul a avut curaj, iar scopul este unul nobil.

„Din câte ştiu, suntem prima primărie din Dâmboviţa care s-a alăturat protestului. Mi-a plăcut originalitatea protestului. M-a determinat şi curajul iniţiatorului, iar scopul demersului este unul nobil. Poate toată amploarea acestui protest va determina decidenţii să se aplece mai mult asupra acestor investiţii”, a declarat primarul din Răcari, Marius Florin Caraveţeanu.

Potrivit acestuia, în timpul protestului va face „cu totul alteva decât de obicei”, iar angajaţii care se vor alătura acestui demers vor recupera cele 15 minute în alte zile.

Ulterior, primarul liberal din Găeşti a anunţat că şi activitatea Primăriei pe care o conduce va fi întreruptă în semn de solidaritate faţă de cei care protestează.

„Dragi găeşteni, vineri, 15 martie, începând cu orele 15, vom întrerupe activitatea Primăriei pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu cei care protestează faţă de lipsa autostrăzilor din România, pentru lipsa de vizibilitate a acestui program, dar şi pentru că nu s-a făcut nimic de multă vreme în acest domeniu şi ţara suferă”, a anunţat Grigore Gheorghe.

Potrivit edilului, traficul din zona localităţii pe care o conduce a devenit sufocant: „Este necesar mai mult ca oricând o centură ocolitoare a oraşului Găeşti, traficul la noi devenind unul sufocant. De asemenea, se impune o intervenţie urgentă pe DN 61, în special în zona pasarelei, care reprezintă un real pericol atât pentru maşinile aflate în trafic, cât şi pentru cetăţenii din zonă”.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Mai mulţi oameni de afaceri şi mai multe primării s-au alăturat deja demersului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici