Primar: Bucureştenii nu vor plăti în plus la încălzire. Suplimentăm bugetul RADET la rectificare

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a anunţat, marţi, că bucureştenii nu vor plăti în plus pentru căldură în această iarnă, întrucât bugetul RADET va fi suplimentat cu 50 de milioane de lei la rectificarea bugetară.

4452 afișări
Imaginea articolului Primar: Bucureştenii nu vor plăti în plus la încălzire. Suplimentăm bugetul RADET la rectificare

Primar: Bucureştenii nu vor plăti în plus la încălzire, suplimentăm bugetul RADET la rectificare (Imagine: Shutterstock)

Ştefănel Marin a precizat că angajaţii primăriei au reuşit să identifice o sumă de 50 de milioane de lei care va putea fi tăiată de la alte instituţii şi va putea fi alocată RADET la rectificarea bugetară.

"Deci nu va exista o majorare (a preţului pentru încălzire, n.r.) pentru populaţie", a spus Ştefănel Marin.

Acesta a mai precizat că proiectul de rectificare va fi pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în cursul zilei de miercuri.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va decide o creştere a preţului gigacaloriei, primarul a precizat că nu va putea aloca în buget o sumă mai mare pentru eventuale majorări.

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a precizat însă că nu s-a cerut o creştere a preţului gigacaloriei şi că nu va exista nicio creştere a preţului la producător.

În plus, directorul ELCEN a precizat că reducerea propririi pe contul RADET la 50% va fi menţinută atât cât va fi nevoie pentru ca bucureştenii să aibă căldură în această iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici