Primăria Capitalei va construi opt parcaje subterane

Primăria Capitalei alocă peste 420 de milioane de euro pentru construirea a opt parcaje subterane cu două sau trei niveluri, care vor asigura peste şapte mii de locuri de parcare, potrivit anunţului de concesiune a lucrărilor.

98 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va construi opt parcaje subterane

Primăria Capitalei va construi opt parcaje subterane (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în locaţiile din Esplanada Gara Băneasa, Piaţa Presei Libere, Piaţa Walter Mărăcineanu, Piaţa Alba-Iulia, Piaţa Dorobanţi, pe strada Edgar Quinet, în Piaţa Charles de Gaulle şi în Piaţa Revoluţiei - în faţa Ateneului Român vor fi construite parcaje subterane în regim de concesiune de lucrări publice, care vor asigura bucureştenilor peste şapte mii de locuri de parcare, potrivit autorităţilor municipale.

Cele opt parcări subterane vor avea două sau trei niveluri, 7.317 locuri de parcare, cele mai multe fiind în Piaţa Alba-Iulia (2.190), Piaţa Revoluţiei (1.637), Piaţa Presei Libere (1.633) şi Piaţa Charles de Gaulle (831). Parcarea din strada Edgar Quinet va avea 405 locuri, cea din Piaţa Walter Mărăcineanu - 276, în Piaţa Dorobanţi vor fi 246 locuri, în timp ce în apropierea Gării Băneasa vor fi construite 99 de locuri de parcare.

Potrivit autorităţilor municipale, licitaţia va fi organizată în 16 martie, durata de realizare a lucrărilor urmând să fie de doi ani de la data adjudecării contractelor.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la sfârşitul lunii februarie a anului trecut, strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti, în urma căreia municipalitatea trebuia să construiască, aproximativ 9.000 de locuri de parcare, prima zonă în care lucrările trebuiau începute fiind Piaţa Universităţii.

Actul municipalităţii a fost elaborat în cadrul proiectului "Strategia de parcare şi servicii de consultanţă pentru parteneriatul public privat în Bucureşti" finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Citeşte şi

Municipalitatea va construi aproximativ nouă mii de locuri de parcare în Capitală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici