Primăria Capitalei vrea să construiască un centru de protono-terapie cu 200 de milioane de euro

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, cu reprezentanţii unei companii japoneze un memorandum pentru construirea unui centru de protono-terapie, tratament care se foloseşte în afecţiunile oncologice. Centrul ar urma să fie construit peste trei ani, cu suma de 200 de milioane de euro.

260 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să construiască un centru de protono-terapie cu 200 de milioane de euro

Primăria Capitalei vrea să construiască un centru de protono-terapie cu 200 de milioane de euro

„În toamna anului trecut, am fost în vizită oficială în Japonia şi am vizitat un centru de protono-terapie. Şi am fost impresionată, iar acum vrem să replicăm şi în România şi la Bucureşti acest tip de tratamente revoluţionare. Acest studiu de fezabilitate, care va fi realizat de compania japoneză ne va permite să ştim exact care va fi varianta optimă pentru centrul din Bucureşti”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului, valoarea totală va fi de 200 de milioane de euro, iar locaţia centrului va fi pe Şoseaua Vitan - Bârzeşti.

Gabrielei Firea a mai precizat că protonoterapia tratează orice formă de cancer, „dar este indicată în speical pentru tipurile de cancer la copii, pentru a nu-i trata cu o formă clasică, cu chimioterapie sau radioterapie, care sunt extrem de invazive şi se aplică în cazul afecţiunilor oncologice la ţesuturile moi, de asemenea a unor organe care sunt vitale, şi care ar putea să fie afectate de chimioterapie”, a mai declarat Firea.

În ceea ce priveşte plata pacienţilor, Gabriela Firea a precizat că centrul va fi „un spital de stat, ca urmare, pentru orice persoană asigurată, copiii oricum sunt asiguraţi, cu siguranţă costurile vor fi incluse în asigurarea de sănătate".

Studiul de fezabilitate va dura 10 luni, prin care se va decide formula cea mai convenabilă de construcţie, iar din ziua din care se va semna oridinul de începere a lucărilor să nu dureze mai mult de doi ani, a mai spus Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici