Primăria Ploieşti: Gunoaiele din oraş, neridicate de două săptămâni

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, consideră inacceptabilă situaţia în care se află oraşul din punct de vedere al salubrităţii şi susţine că gunoaiele nu au fost ridicate de două săptămâni.

305 afișări
Imaginea articolului Primăria Ploieşti: Gunoaiele din oraş, neridicate de două săptămâni

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Andrei Liviu Volosevici consideră reacţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” ruptă total de realitate. Conform Primăriei Ploieşti, instituţia nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acesta este manageriat şi gestionat de ADI.

„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploieşti, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova, prin care reprezentanţii acestei instituţii au aflat din mass media că, la Ploieşti, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea oraşului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.

„Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munţilor de gunoi din oraş exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieştenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni”, se arată în comunicatul primăriei.

Primarul Andrei Volosevici a anunţat că autorităţile vor continua demersurile pentru rezolvarea situaţiei.

„La nivelul municipiului Ploieşti vom analiza posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate pentru activitatea de curăţenie căi publice, sau de a face contract (în baza unei proceduri de urgenţă) cu un alt operator care să asigure curăţenia în Ploieşti, pe perioada stării de alertă, constatată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator, decizia finală urmând să fie luată prin votul Consiliului Local, într-o şedinţă pe care o vom convoca imediat după decizia CJSU”, anunţa la începutul săptămânii primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici