Primăria unui municipiu vestic va lua un credit de 400 de milioane lei, după ce bugetul local a pierdut 5 milioane de euro în trei luni

Primăria Cluj-Napoca va lua un credit în valoare de 400 de milioane de lei pentru finanţarea unor investiţii,măsura având rolul de a compensa pierderile aduse bugetului local în urma deciziilor Guvernului şi care se ridică la 5 milioane de euro pe primele trei luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1844 afișări
Imaginea articolului Primăria unui municipiu vestic va lua un credit de 400 de milioane lei, după ce bugetul local a pierdut 5 milioane de euro în trei luni

Primăria unui municipiu vestic va lua un credit de 400 de milioane lei, după ce bugetul local a pierdut 5 milioane de euro în trei luni

Primarul Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat accesarea creditului bancar, că este vorba despre o centură de siguranţă financiară pentru a proteja obiectivele de investiţii ale municipalităţii.

”Finanţarea investiţiilor din surse proprii constituie o problemă la nivelul municipiului Cluj-Napoca din cauza modificărilor aduse de legile bugetare care au diminuat semnificativ veniturile proprii, respectiv cota defalcată din impozitul pe venit. Suntem nevoiţi să apelăm la un credit, o centură de siguranţă financiară, pentru a ne proteja obiectivele de investiţii, în condiţiile în care anul trecut bugetul local a pierdut 28 de milioane de euro, o treime din bugetul de investiţii al municipiului care este de 90-100 de milioane de euro”, a spus Boc.

Potrivit edilului, în primele trei luni ale acestui an, bugetul local a pierdut cinci milioane de euro faţă de anul trecut.

”Ştim că vom avea 10 milioane de euro cheltuieli suplimentare cu asistenţa socială, care nu erau prevăzute. Demersul de contractare a creditului durează un an-doi, fiind unul de durată, iar dacă nu îl începem astăzi riscăm să ajungem în situaţia de a nu putea acoperi cheltuielile elementare de investiţii”, a mai spus Boc.

Printre obiectivele de investiţii preconizate a fi finanţate din acest credit se numără ansamblul ”Centrul Cultural Transilvania”, care include o sală de concerte şi sediu pentru Filarmonica ”Transilvania”, reabilitarea a două clădiri din centrul istoric, reabilitarea unui pasaj în zona Gării.

Creditul care va fi accesat va avea o maturitate de 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici