Primarul Braşovului vrea să reducă numărul maşinilor dintr-un cartier istoric al oraşului

Primarul Braşovului, Allen Coliban, vrea să reducă numărul maşinilor dintr-un cartier istoric al oraşului. Este vorba despre Schei care are numeroase străzi înguste, sufocate de numărul din ce în ce mai mare de maşini. Edilul şef va apela la experţi în mobilitatea urbană.

5691 afișări
Imaginea articolului Primarul Braşovului vrea să reducă numărul maşinilor dintr-un cartier istoric al oraşului

Primarul Braşovului vrea să reducă numărul maşinilor dintr-un cartier istoric al oraşului

Primarul oraşului Braşov, Allen Coliban, anunţă că este născut în cartierul Schei şi că niciodată nu a văzut ambuteiaje precum cele de pe 2 ianuarie, anul acesta. De aceea, edilul şef şi-a propus să rezolve problema care îi deranjează pe localnici şi turişti.

Prima variantă avută în vedere vizează transportul public.

„Este în interesul tuturor să nu mai existe astfel de ambuteiaje, iar experţii spun că soluţia cea mai bună este îmbunătăţirea transportului public, capitol la care Şcheiul a fost neglijat în ultimii ani. Sunt lucruri care nu pot fi făcute peste noapte, necesită timp pentru a avea rezultate bune, însă sunt şi măsuri care pot fi luate pe termen scurt pentru a rezolva din problema traficului, cum ar fi îmbunătăţirea frecvenţei cu care vin autobuzele. Voi avea o discuţie joi cu RATBV pe această temă”, a anunţat Allen Coliban pe Facebook.

Edilul şef al Braşovului a mai spus că, în funcţie de rezultatele unor studii de trafic, în zonă ar putea fi introduse restricţii de circulaţie. De asemenea, Primăria va solicita ajutorul unor experţi în mobilitate urbană.

„Suplimentar, avem nevoie de o analiză a traficului şi a numărului de maşini în zonă. Studiul de trafic (inclusiv pe zona Şchei) urmează să ne fie livrat luna aceasta, pornind de la el putem analiza şi pregăti măsuri care să diferenţieze riveranii de vizitatori şi care pot ajunge, în ultimă instanţă, la restricţii de circulaţie în zonă (cu excepţia riveranilor şi pe intervale orare sau pe zile specifice). Pentru că am folosit cuvântul "analiză", un alt demers va fi în sensul atragerii la Braşov a unor experţi pe mobilitate urbană, cu care să gândim măsurile pe termen mediu şi lung”, a precizat Coliban.

Toate soluţiile propuse vor fi supuse dezbaterii publice. Prima dezbatere va avea loc la finalul lunii ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici