Primarul din Piatra Neamţ, condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare

Primarul din Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a fost condamnat, marţi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar care a vizat un schimb de terenuri în urma căruia primăria a fost prejudiciată cu peste un milion de lei. Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitivă.

678 afișări
Imaginea articolului Primarul din Piatra Neamţ, condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare

Primarul din Piatra Neamţ, condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare

Primarul din Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu de către magistraţii Curţii de Apel Bacău. Infracţiunea de care este acuzat actualul primar din Piatra Neamţ s-a produs în 2010, pe când acesta este viceprimar.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi, tot cu suspendare, fostul secretar al municipiului Piatra Neamţ, fostul şef al Serviciului Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamţ, un expert evaluator, un notar public şi un om de afaceri, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.

Sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău nu este definitivă, ea poate fi atacată în 10 zile.

Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat cazul, Dragoş Chitic şi fostul secretar al municipiului, ajutaţi de şeful Serviciului Patromoniu, au semnat şi avizat mai multe documente care au stat la baza unei hotărâri de Consiliu local, prin care o suprafaţă de teren de peste 21.000 mp a fost inventariată la o valoare mult diminuată.

În baza acestei hotărâri, primăria a făcut un schimb de terenuri cu omul de afaceri Mihai Apopii. „Acest contract a fost încheiat în condiţiile în care inculpaţii Chitic Dragoş Victor şi Vişan Vasile cunoşteau că această operaţiune era din punct de vedere economic defavorabilă municipiului şi privea inclusiv o suprafaţă de teren care făcea parte din domeniul public al localităţii. (…) Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamţ un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei care constituie totodată un folos necuvenit pentru inculpatul Apopii Mihai”, au spus procurorii DNA într-un comunicat de presă emis în momentul trimiterii în judecată a inculpaţilor.

„Evaluarea terenurilor ce aparţineau Primăriei Piatra Neamţ a fost realizată de inculpatul Zăpor Vasile, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menţionat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urmă a autentificat contractul respectiv cu încălcarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care cunoştea că una dintre suprafeţele ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamţ”, mai arătau procurorii.

Procurorii au pus sechestru asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Alexandru Casapu, Vasile Vişan, Marin Bordei şi Dragoş Victor Chitic.

Taguri:
primar,
condamnat,
abuz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici