Primarul din Târgu Mureş nu s-a prezentat la audierea de la CNCD, dar a trimis un punct de vedere scris

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, ar fi trebuit să se prezinte, marţi, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care face verificări în cazul afirmaţiilor sale, însă edilul nu s-a prezentat la audiere, trimiţând, în schimb, un punct de vedere scris.

350 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş nu s-a prezentat la audierea de la CNCD, dar a trimis un punct de vedere scris

Primarul din Târgu Mureş nu s-a prezentat la audierea de la CNCD. A trimis un punct de vedere scris

CNCD analizează, marţi, declaraţiilor primarului conform cărora e nevoie de anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Şeful CNCD, Asztalos Csaba, a spus, pentru MEDIAFAX, că a primit un punct de vedere scris din partea lui Florea. Conform documentului, edilul spune că îşi susţine declaraţiile, că se consideră nevinovat şi că nu a săvârşit nicio faptă de discriminare.

Conform sursei citate, în circa o săptămână, Consiliul de Combatere a Discriminării ar putea da o soluţie în acest caz.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a scris pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dorin florea,
cncd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici