Primele cazuri de gripă porcină cu transmitere locală din România - VIDEO

Ministerul Sănătăţii informează, joi, că în România au fost înregistrate primele două cazuri de gripă AH1N1 cu transmitere locală comunitară, adică la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, fiind voba de două eleve, una din Bucureşti şi alta din Iaşi.

125 afișări
Imaginea articolului Primele cazuri de gripă porcină cu transmitere locală din România - VIDEO

Primele cazuri de gripă porcină cu transmitere locală din România, la eleve din Bucureşti şi Iaşi

Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat că au fost depistate, miercuri seară, primele cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, deci nu au context epidemiologic identificat, precizează MS, într-un comunicat.

Cele două cazuri au fost înregistrate la o elevă de nouă ani, de la o şcoală din Bucureşti şi la o alta de 15 ani din Iaşi.

În prezent, cele două fete sunt izolate la domiciliu, unde li se administrează medicaţia antivirală.

"Din acest moment, ne aşteptăm şi la alte cazuri cu transmitere locală, fără context epidemiologic identificat. Numărul acestora va depinde foarte mult de modul în care populaţia va respecta recomandările noastre şi va înţelege că aceste reglementări sunt făcute să protejeze atât persoana bolnavă, cât şi persoanele din jur. Este, în opinia mea, cea mai importantă responsabilitate civică cu care ne confruntăm în ultimii ani", a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în MS, citat în comunicat.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia cadrelor didactice asupra obligaţiei de a realiza, zilnic, la prima oră de curs, triajul epidemiologic şi de a prezenta metodele de prevenţie.

Primul caz de gripă AH1N1 înregistrat într-o unitate de învăţământ din Bucureşti a fost confirmat la Şcoala nr. 146 din cartierul Panduri. Cazul a fost descoperit de medicul şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici