Video VIDEO Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au intrat în ţară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun

  • Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în ţară pe la Vama Nădlac 2, vineri după-amiază, în ziua de Crăciun
  • Transportul (din imagine) conţine 10.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech fabricat la Puurs, în nordul Belgiei.
  • Vaccinurile anti-Covid-19 vor fi duse la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care va fi sediul central de stocare, şi vor fi ţinute la -80 de grade.
  • Primul vaccin va fi administrat pe 27 decembrie unui cadru medical din România. Campania de vaccinare începe simultan în cele 27 de ţări UE.
  • România se află acum pe o pantă descendentă, în ceea ce priveşte numărul de cazuri. De la începutul pandemiei, am avut peste 600 de mii de cazuri.
3721 afișări

Vama Nădlac 2. UPDATE ORA 13.40  Camionul încărcat simbolic cu 10.000 de doze, după cum le-au numit autorităţile, a intrat în ţară vineri în jurul orei 13.40 şi a fost întâmpinat de secretarul de stat Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie, a declarat şeful DSU, Raed Arafat, după ce micul transport a intrat în ţară: „Este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a terminat şi uităm de măsurile obligatorii”.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie. Începem să o aplică. Vedem cum Uniunea iEuropeană a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii. A fost un efort imens la care au participat toate staterle membre UE - achiziţie comună, abordare comună şi o implementare comună. Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a terminat şi uităm de măsurile care sunt obligatorii”, a spus Raed Arafat.

El spune că demararea campaniei de vaccinare este un început şi că va mai dura până va avea impact.

„De astăzi vom lupta pe două fronturi - combatere şi limitare a răspândirii virusului SAR-COV 2 şi frontul de vaccinare şi de prevenire”, a adăugat Raed Arafat.

La rândul său, dr. Valeriu Gheorghiţă a apreciat că vaccinarea „este cea mai sigură şi scurtă cale medicală prin care putem pune punct pandemiei”.

„Este un efort logistic fără precedent. Suntem pregătiţi să demarăm campania de vaccinare”, a afirmat şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

VIDEO Declaraţiile oficialilor români la Vama Nădlac 2:

 

 

Ce va urma:

  • Sâmbătă, 26 decembrie, Institutul Cantacuzino va recepţiona prima tranşă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă.
  • Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.
  • Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.
  • Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.
  • În aceeaşi zi, acţiuni similare vor fi organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00 (Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituţionale ale Guvernului României)

 

UPDATE ORA 13.00 Transportul care aduce primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 este aşteptat să intre în România prin Vama Nădlac 2, în jurul orei 13:00.

Vaccinul ajunge în condiţii speciale, în gheaţă carbonică, ţinut la o temperatură de -80 de grade. Vaccinul va ajunge la Institutul Cantacuzino şi apoi va fi distribuit centrelor medicale. 

 

Vama Nădlac 2. ORA 12.30. În imagini, Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI şi Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV - coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

 

O fotografie postată de pagina de Facebook RO Vaccinare îi arată pe cei doi în avion, în seara zilei de 24 decembrie, în drum către Arad.

„Pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI, Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele CNCAV şi Constantin Spînu, şeful Direcţiei informare şi relaţii publice - MAPN, au plecat în această seară înspre Arad. Mâine, 25 decembrie, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 vor intra în România, prin Vama Nădlac 2. Ora aproximativă de intrare în ţară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.” arată postarea iniţială a celor de la RO Vaccinare.

📍Pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: Raed Arafat, Secretar de Stat în MAI,...

Publicată de RO Vaccinare pe Joi, 24 decembrie 2020

 

 

UPDATE 11.00 Autorităţile anunţă că ora la care intră în ţară primele doze de vaccin anti-Covid s-a schimbat şi este acum 13:00.

 Vama Nădlac 2. ORA 11.00 - FOTO, VIDEO

Acţiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfăşoară în perioada 25-27 decembrie. Ele vor fi organizate în Bucureşti şi în toate regiunile ţării, printr-o serie de activităţi menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acţiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în ţară, prin Vama Nădlac 2 (judeţul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19. Ora aproximativă de intrare în ţară a primelor doze de vaccinuri este 12.00.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeaşi zi, acţiuni similare vor fi organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituţionale ale Guvernului României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici