Primele măsuri luate în cazul bebeluşilor testaţi pozitiv, apoi infirmaţi pentru COVID-19

La Maternitatea Odobescu, din Timişoara, au fost create două zone, unde să fie consultate femeile care au suspiciune de COVID-19. De asemenea, toate femeile externate vor fi retestate, la fel ca şi bebeluşii lor, potrivit anchetei DSP Timiş, care a fost transmisă, marţi, Ministerului Sănătăţii.

806 afișări
Imaginea articolului Primele măsuri luate în cazul bebeluşilor testaţi pozitiv, apoi infirmaţi pentru COVID-19

Primele măsuri luate în cazul bebeluşilor testaţi pozitiv, apoi infirmaţi pentru COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat Ministerul Sănătăţii că echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii medicale la Maternitatea Odobescu, din Timişoara, pentru a nu se mai întâmpla cazuri precum cele în care 10 bebeluşi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, deşi mamele aveau test negativ.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde şi una roşie.

„Pacientele ce se vor adresa acestei unităţi, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola şi vor fi testate Sars-Cov-2. În funcţie de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a femeilor externate şi retestarea lor.

„Repetarea testelor COVID-19 se va efectua atât pentru nou-născuţii depistaţi pozitiv (în număr de 10), cât şi pentru mame. În acest context, la Timişoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame şi tot atâţia nou-născuţi. S-a luat legătura şi cu direcţiile de sănătate publică din judeţele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane”, se mai arată în comunicat.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

La Maternitatea Odobescu din Timişoara 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara verificări urgente.

Primul rezultat la retestarea bebeluşilor de la Maternitatea Odobescu din Timişoara a ieşit negativ. Este vorba despre singurul bebeluş din cei 10 rămaşi în spital, născut prematur.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebeluşilor infectaţi cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bebeluş,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici