Privarea tinerelor fete de educaţie contribuie la consolidarea sărăciei

Milioane de tinere fete din întreaga lume sunt private de educaţie, un handicap care le condamnă să trăiască în condiţii precare şi care consolidează sărăcia la nivel global, potrivit unui raport prezentat joi la New York.

239 afișări
Imaginea articolului Privarea tinerelor fete de educaţie contribuie la consolidarea sărăciei

Privarea tinerelor fete de educaţie contribuie la consolidarea sărăciei (Imagine: Shutterstock)

Documentul, intitulat "Pentru că sunt o fată - fetele în lume în 2012", a fost publicat de către organizaţia Plan International cu ocazia primei Zile internaţionale ONU a tinerelor fete.

"În întreaga lume, aproximativ 75 de milioane de fete, potrivit estimărilor, sunt private ore de curs, aceasta constituind o încălcare majoră a drepturilor (omului) şi o risipă imensă de potenţial", subliniază ONG-ul.

Raportul se concentrează în special pe cele 39 de milioane de fete cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

"O fată educată este mai puţin vulnerabilă în faţa violenţei, mai puţin înclinată să se căsătorească şi să aibă copii în timp ce ea însăşi este un copil şi are mai multe şanse să acumuleze cunoştinţe şi să fie sănătoasă la vârsta adultă", a afirmat Nigel Chapman, directorul executiv al Plan International.

În plus, organizaţia neguvernamentală adaugă că pe termen mai lung, "o educaţie primită la liceu protejează fetele de virusul HIV, de hărţuirea sexuală şi de traficul de fiinţe umane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici