Procesul de votare în Ştefăneşti şi Sinteşti se desfăşoară calm (Video)

Procesul de votare în localităţile Ştefăneştii de Jos şi Sinteşti, din comuna ilfoveană Vidra, se desfăşoară calm, localnicii prezentându-se la prima oră la urne, unde sunt aşteptaţi peste 5.500 de alegători.

36 afișări
Imaginea articolului Procesul de votare în Ştefăneşti şi Sinteşti se desfăşoară calm (Video)

Procesul de votare în Ştefăneşti şi Sinteşti se desfăşoară calm (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

Alegerile din comuna Vidra din primul tur de scrutin, desfăşurat în 1 iunie, au fost anulate de Biroul Electoral Central, la Ştefăneştii de Jos constatându-se faptul că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor, iar la Sinteşti o serie de fraude.

Astfel, procesul de votare a fost reluat duminică, 15 iunie.

La Sinteşti, reprezentanţi ai PSD au reclamat faptul că preşedintele secţiei 1 de votare este avocat al PNG, urmând a depune o sesizarea despre acest fapt la Biroul Electoral Judeţean.

Pe de altă parte, doi observatori, Mihai Erciu şi Mircea Boldeanu, au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost daţi afară de preşedintele secţiei 1 de votare, după ce i-au atras atenţia asupra limbajului folosit faţă de alegători. Timp de cinci minute, cei doi observatori au fost scoşi afară din secţie, timp în care procesul de votare a continuat.

Erciu şi Boldeanu au mai spus că l-au surprins pe preşedintele secţiei 1 cu două buletine de vot privind consiliul judeţean Ilfov, iar în urma observaţiilor lor acestea au fost anulate. Un alt incident consemnat de observatori este faptul că o femeie, care a anunţat că este analfabetă, a fost condusă în cabina de votare fără să i se comunice ordinea candidaţilor de pe buletin.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici