Procesul în care Blejnar îi cere Dianei Severin 1 milion de euro: Fostul şef al ANAF, obligat să achite taxă de timbru de 50.000 lei

Judecătoria Ploieşti a stabilit o taxă de timbru de aproape 50.000 de lei pe care fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar ar trebui să o achite în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, pe care o acuză că i-a prejudiciat imaginea.

225 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Blejnar îi cere Dianei Severin 1 milion de euro: Fostul şef al ANAF, obligat să achite taxă de timbru de 50.000 lei

Sorin Blejnar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, judecătorul Mădălin Fluturaş, instanţa pe rolul căreia se află procesul civil intentat de Sorin Blejnar fostei directoare a Vămii Prahova a stabilit ca Blejnar să achite o taxă de timbru de 48.005 lei în procesul în care îi cere Dianei Severin daune morale în valoare de un milion de euro.

Mădălina Fluturaş a precizat că valoarea taxei de timbru a fost stabilită în baza articolului 2, alineat 1, litera G din Legea 146/1997 şi că pe lângă această taxă reclamantul trebuie să achite şi un timbru judiciar în valoare de 5 lei, până în 26 februarie, când este următorul termen din acest proces.

În cazul în care nu se achită taxa de timbru şi timbrul judiciar poate fi aplicată sancţiunea de anulare a cererii privind despăgubirea, pe motiv că aceasta nu este timbrată.

În luna martie a anului trecut, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

Diana Severin spusese despre Blejnar că este "regina corupţiei din vămi".

După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul din 15 ianuarie avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici