Procesul lui Năstase, amânat din nou

Procesul în care Adrian Năstase este judecat în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii" a fost amânat, luni, pentru 16 iunie, după ce avocaţii au invocat în faţa instanţei supreme că nu au găsit o serie de acte în dosar necesare pentru formularea de excepţii şi că nu au putut copia câteva CD-uri.

9 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Năstase, amânat din nou

Procesul lui Năstase, amânat din nou (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Concret, avocaţii au susţinut că nu şi-au putut formula excepţiile pentru că nu au reuşit să găsească o serie de acte din borderoul dosarului, precum şi pentru că nu au putut copia trei CD-uri depuse ca probe în cauză.

Avocaţii lui Năstase au cerut amânarea procesului, susţinând că nu au putut formula excepţii anterioare judecăţii cauzei pentru că nu au putut copia integral toate CD-urile depuse ca probe la dosar.

Totodată, avocatul Irinei Jianu a cerut amânarea procesului, pentru că nu a găsit în dosar o ordonanţă din decembrie 2008 prin care i se comunica acesteia că i se respinge o cerere de efectuare a unei expertize.

După terminarea procesului, Adrian Năstase le-a înmânat jurnaliştilor un raport de expertiză tehnică judiciară din dosarul "Flota", din care, potrivit acestuia, rezultă că Traian Băsescu ar fi provocat statului un prejudiciu de peste 80 de milioane de dolari.

"Poate aşa vom înţelege de ce Traian Băsescu şi cu oamenii lui au blocat dosarul «Flota» şi de ce sub această formă ciudată de imunitate, acest dosar de corupţie nu este finalizat. Aş dori să vedeţi dacă aceste aspecte nu cumva justifică această goană teribilă a lui Traian Băsescu după încă un mandat de preşedinte pentru a bloca în continuare acest dosar care este din punct de vedere, cel puţin al expertului respectiv, un dosar extrem, extrem de serios", a mai spus Năstase.

Adrian Năstase a susţinut că acest document nu a mai fost dat publicităţii până în prezent. El a arătat că prin acest document s-ar putea înţelege de ce preşedintele Traian Băsescu încearcă cu tot dinadinsul să mai obţină un mandat de preşedinte.

"Este necesar să aveţi acest document, să îl examinaţi, pentru ca, la final, să vedeţi unde sunt problemele României şi cine conduce de fapt România în acest moment. Este dosarul Flota, este expertiza din 1999 care, din câte ştiu eu, nu a fost făcută publică", a arătat Năstase.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor procurorilor DNA, Năstase a arătat că ele sunt "o mizerie" şi că dosarul este o poveste construită politic, arătând, în final, că dacă la şefia PSD la acea vreme ar fi fost George Bush, atunci George Bush ar fi fost cel care i-ar fi luat locul astăzi la proces.

În luna ianuarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Adrian Năstase, în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii", fiind acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici