Procurorii au ridicat, de la CJ Prahova, trei cutii cu documente privind achiziţii publice

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat, miercuri seară, trei cutii cu documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au stat peste cinci ore, studiind acte de achiziţii publice care ar avea legătură cu dosarul în care este arestat Răzvan Alexe, inculpat şi într-un dosar de evaziune fiscală.

1264 afișări
Imaginea articolului Procurorii au ridicat, de la CJ Prahova, trei cutii cu documente privind achiziţii publice

Procurorii DNA ridică documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul CJ Prahova, în biroul unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, Sebastian Danielescu, unde au studiat documentele pe care le-au solicitat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Prahova Laurenţiu Rebega, procurorii au solicitat documente privind achiziţii publice făcute de instituţie în anii 2012 şi 2013, acte în care apare numele firmei Star T&D, care are contracte cu CJ Prahova.

Laurenţiu Rebega a precizat că, până în prezent, procurorii nu au solicitat documente care să vizeze contracte cu alte firme, menţionând că actele cerute au în vedere operaţiuni de deszăpezire a drumurilor judeţene, dar şi alte proceduri de achiziţie.

El a precizat că este vorba despre documente de la Serviciul Achiziţii şi Direcţia Economic din cadrul CJ Prahova.

La ieşirea din biroul vicepreşedintelui CJ Prahova Sebastian Danielescu, anchetatorii au refuzat să facă declaraţii privind verificările făcute la sediul instituţiei prahovene.

În prezent, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), este în concediu, el declarând că miercuri a mers la Bucureşti pentru a-şi face analize medicale. Şi vicepreşedintele Sebastian Danielescu (PNL) este în concediu, iar administratorul public al judeţului Prahova Fabioara Ionescu a intrat în concediu după ce procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au anunţat că o urmăresc penal sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani într-un dosar care are legătură tot cu Răzvan Alexe.

Procurorii DNA s-au aflat, miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au solicitat reprezentanţilor instituţiei contractele încheiate cu firma Star T&D, pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, declara corespondentului MEDIAFAX preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Mircea Cosma spunea că el se află în Bucureşti şi că nu este nevoie de prezenţa conducerii CJ la acţiunea procurorilor, cărora angajaţii instituţiei le vor pune la dispoziţie toate documentele solicitate.

Potrivit unor surse judiciare, la acţiunea procurorilor a fost prezent şi un avocat al lui Răzvan Alexe, în condiţiile în care patronul firmei Star T&D este cel care l-ar fi denunţat pe Alexe la Parchet în dosarul în care acesta este arestat pentru trafic de influenţă.

Star T&D este una dintre firmele care au avut contract pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în iarna trecută, societatea câştigând şi în acest an un contract pentru deszăpezirea a trei din cele opt sectoare în care este împărţit judeţul pentru activităţile de deszăpezire.

De altfel, firma Star T&D are mai multe contracte cu autorităţile locale din judeţ pentru reparaţii şi întreţineri de drumuri, precum şi pentru deszăpezire.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Star T&D este în funcţiune şi este sub urmărire penală.

Firma Star T&D, care figurează cu sediul social în comuna Blejoi, şi care apare ca având certificatul de înmatriculare preschimbat, îi are ca asociaţi persoane fizice pe Teodor Dumitru, cu 40 la sută, şi Ion Dumitru, cu 60 la sută.

Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, săptămâna trecută, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici