Procurorii din Alba Iulia au decis suspendarea activităţii câte trei ore pe zi, până vineri/ Judecători din Slatina: Cauzele care au termen până în 8 martie vor fi amânate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis, luni, în şedinţa Adunării Generale, să îşi suspende activitatea timp de trei ore pe zi, până în data de 8 martie inclusiv, cu excepţia cauzelor urgente.

244 afișări
Imaginea articolului Procurorii din Alba Iulia au decis suspendarea activităţii câte trei ore pe zi, până vineri/ Judecători din Slatina: Cauzele care au termen până în 8 martie vor fi amânate

Procurorii din Alba Iulia au decis suspendarea activităţii câte trei ore pe zi, până vineri/ Judecătorii din Slatina: Cauzele care au termen până în 8 martie vor fi amânate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis în unanimitate, luni, în cadrul Adunării Generale să-şi exprime dezacordul cu privire la modul de adoptare a Ordonanţei care modifică legile justiţiei, să se delimiteze faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România şi să-şi însuşească revendicările şi declaraţiile de principiu formulate de Asociaţia „Forumul judecătorilor din România”.

”În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în unanimitate următoarele: exprimarea dezacordului cu privire la modul de adoptare a OUG nr. 7/2019 şi modificările aduse Legii nr. 303/2014, Legii nr. 304/2014 şi Legii nr. 317/2004 prin O.U.G. nr. 7/2019, cu excepţia celor care vizează măsurile temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (art. 1 - 12 din actul normativ)”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Totodată, procurorii au hotărât suspendarea activităţii cu publicul începând cu data de 5 martie, până la data de 8 martie 2019, inclusiv, în intervalul orar 8.00-11.00, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent, între care prelungirea dreptului de circulaţie, ordine de protecţie, măsuri preventive.

Procurorii au mai decis delimitarea faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, asociaţie în care niciunul dintre procurorii unităţii de parchet de la Alba Iulia nu este membru.

Judecătorii din Slatina: Cauzele care au termen până în 8 martie vor fi amânate

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât, luni, să îşi manifeste în continuare dezacordul cu privire la modificările aduse legilor justiţiei, astfel că toate cauzele care au termen în perioada 5 - 8 martie vor fi amânate, cu excepţia celor urgente.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, corespondentului MEDIAFAX, judecătorii Judecătoriei Slatina au decis să îşi manifeste în continuare dezacordul faţă de modificările aduse legilor justiţiei, apreciind că prin OUG 7/2019 poate afecta în mod grav independenţa justiţiei.

Astfel, judecătorii au decis ca toate cauzele care au termen de judecată în perioada 5 – 8 martie vor fi amânate, cu excepţia cauzelor urgente,

De asemenea, potrivit documentului citat, în zilele în care amână judecarea cauzelor, în intervalul
14.00 – 14.15 judecătorii din cadrul instanţei vor ieşi în curtea instituţiei purtând mesaje scrise de susţinere a independenţei justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici