Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forţată a elicopterului militar în Piaţa Charles de Gaulle

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal, după aterizarea forţată a elicopterului militar American Black Hawk în Piaţa Charles de Gaulle, din Bucureşti.

753 afișări
Imaginea articolului Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forţată a elicopterului militar în Piaţa Charles de Gaulle

Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forţată a elicopterului militar

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a declarat colonelul magistrat Florin Bobin, procuror militar.

Un elicopter al armatei americane care participa la un exerciţiu militar a aterizat de urgenţă joi în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulţi stâlpi din zonă au fost afectaţi.

Zborurile de Ziua Aviaţiei au fost anulate. Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din România, iar anunţul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviaţiei.

Ceremonia se va ţine prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici