Procurorul general Bogdan Licu, întâlniri cu şefii de parchete. Cere detalii privind dosarul 10 august 2018

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că joi va avea o întâlnire cu şefii principalelor structuri de parchet din cadrul Ministerului Public, dar şi cu reprezentanţii secţiei parchetelor militare cu care va discuta despre evoluţia dosarului privind protestul din 10 august 2018.

1162 afișări
Imaginea articolului Procurorul general Bogdan Licu, întâlniri cu şefii de parchete. Cere detalii privind dosarul 10 august 2018

Procurorul general Bogdan Licu, întâlniri cu şefii de parchete. Cere detalii privind dosarul 10 august 2018

„În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu şefii principalelor structuri de parchet, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din secţia parchetelor militare. Cu aceştia discuţiile se vor axa pe două teme importante. Prima şi cea mai importantă, stadiul cercetărilor în dosarul violenţelor din 10 august şi a doua temă - modul în care a fost soluţionat dosarul Revoluţiei”, a declarat Bogdan Licu.

Licu spune că vrea să afle stadiul cercetărilor din dosarul privind protestul din august 2018 deoarece consideră că durează prea mult: „A trecut prea mult timp pentru ca acest dosar să mai dureze mult. Voi vedea care este stadiul cercetărilor. Poate trebuie uşor dinamizat”.

Procurorul general interimar a mai precizat că tot joi va verifica dacă în cadrul Parchetului General a fost efectuată o analiză a impactului ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale adoptate de Parlament în 24 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 19 aprilie, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni. Decizia vine după ce Augustin Lazăr s-a pensionat, mandatul său fiind încheiat în 27 aprilie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici