Video Produse contrafăcute de peste jumătate de milion de euro, descoperite în portul Constanţa

Poliţiştii de la Transporturi Maritime Constanţa au găsit, miercuri, în urma unui control la un container sosit din China în Portul Constanţa, pentru o firmă din Moldova, peste 10.000 de perechi de pantaloni de trening, suspectate de a fi contrafăcute, în valoare de peste jumătate de milion de euro.

42 afișări

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, oamenii legi au verificat, miercuri, în Portul Constanţa Sud - Agigea, un container care, conform documentelor de însoţire, figura ca fiind încărcat cu articole de îmbrăcăminte, fără marcă, pentru femei, bărbaţi şi copii.

În urma controlului, au fost descoperite 10.500 de perechi de pantaloni de trening, ambalate în 50 de colete, care purtau însă semnul distinctiv al unei mărci protejate. Având în vedere faptul că produsele erau suspectate de a fi contrafăcute, au fost indisponibilizate de către lucrătorii Vămii Agigea, prejudiciul creat titularului mărcii protejate fiind estimat la aproximativ 525.000 de euro.

Din verificări a reieşit că acest container a sosit în Portul Constanţa Sud la data de 28 august, din China, destinatară fiind o firmă din Chişinău.

Poliţiştii de la Transporturi Maritime Constanţa au întocmit în această cauză un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici