PROGNOZA METEO: COD GALBEN DE CANICULĂ şi disconfort termic în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare cod galben de caniculă pentru toată ţara, valabilă de miercuri până vineri, când temperaturile vor ajunge până la 37 de grade în sud şi sud-est, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 în mai multe zone.

1969 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: COD GALBEN DE CANICULĂ şi disconfort termic în toată ţara

COD GALBEN DE CANICULĂ şi disconfort termic

Potrivit avertizării, de miercuri până vineri, "vremea călduroasă va persista în toată ţara, în cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud şi sud-est".

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Meteorologii au precizat că marţi vor fi temperaturi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.

Sâmbătă, 23 iunie, canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.

Prognoza meteo în următoarele două zile

Mirecuri vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 36 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi pe arii restrânse în rest.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. În partea a doua a zilei izolat vor fi averse şi descărcări electrice în extremitatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Minimele termice se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade.

Joi va fi în continuare vreme călduroasă, caniculară după-amiaza în zonele de câmpie, de deal şi de podiş unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar după-amiaza izolat vor fi conditii de averse şi descărcări electrice la munte. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 36 de grade, iar cele minime, în general, între 15 şi 23 de grade.

La Bucureşti vremea se menţine, de asemenea, călduroasă, caniculară după-amiaza, când indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge pragul critic de 80.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici