Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie: ANM anunţă temperaturi cu 10 grade peste media normală

Temperaturile se menţin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în 24 noiembrie. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 11-24 noiembrie, temperaturile depăşesc şi cu 10 grade media normală.

3341 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie: ANM anunţă temperaturi cu 10 grade peste media normală

Prognoza meteo pentru perioada 11-24 noiembrie: Temperaturi cu 10 grade peste media normală

BANAT

Începând din 12 noiembrie şi continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 17 şi 20 de grade. Exceptând dimineaţa de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime de 5...9 grade, valorile din următoarele nopţi şi dimineţi vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei şi se vor situa între 8 şi 14 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 22 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit in ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 12-13 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

CRIŞANA

În mare parte a intervalului de prognoză (perioada 12-21 noiembrie) valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 şi 20 de grade. Cu excepţia nopţii de 11/12 noiembrie, abaterile pozitive ale minimelor faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, urmând a se înregistra valori de 6...12 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea vor rămâne în general peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în cea de-a doua săptămână de prognoză.

TRANSILVANIA

Începând din 12 noiembrie şi continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 şi 18 grade. Exceptând dimineaţa de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime mai coborâte, chiar uşor negative în estul regiunii, valorile din următoarele nopţi şi dimineţi vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei şi se vor situa între 4 şi 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit in ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou
după 20 noiembrie.

MARAMUREŞ

În mare parte a intervalului de prognoză (perioada 12-21 noiembrie) valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade. Cu excepţia nopţii de 11/12 noiembrie, abaterile pozitive ale minimelor faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, urmând a se înregistra valori de 6...10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea vor rămâne în general peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 19 noiembrie.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 12 şi 17 grade. Exceptând noaptea de 11/12 noiembrie, care va fi mai rece, abaterile pozitive ale valorilor nocturne faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, minimele urmând a se încadra între 6 şi 10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere de temperatură, determinând valori apropiate şi posibil chiar uşor peste cele climatologic specifice. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi în general slabe, cu caracter local, se vor semnala în jurul datei de 14 noiembrie şi posibil după 20 noiembrie.

DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalui, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de la o zi alta. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 şi 22 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 8...13 grade, mediat regional. După data de 22 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea de apariţie a ploilor fiind mai ridicată doar spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

MUNTENIA

În cea mai mare parte a intervalului, până în jurul datei de 21 noiembrie, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în luna noiembrie, cu până la 8...10 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 17 şi 21 de grade, iar minimele între 6 şi 11 grade, cu valori mai mici doar în noaptea de 11/12 noiembrie. O răcire a vremii este estimată a se produce începând din 22 noiembrie, totuşi valorile termice vor fi încă uşor mai mari decât cele obişnuite în ultima decadă de noiembrie. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi după data de 20 noiembrie, însă regimul pluviometric se va menţine deficitar pentru mare parte a regiunii.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 14 şi 18 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 7 şi 11 grade, mediat regional, cu excepţia nopţii de 11/12 noiembrie când se vor înregistra temperaturi mai mici. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 21 noiembrie, însă temperaturile vor rămâne în general uşor peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 19 noiembrie.

LA MUNTE

Vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, de 5...10 grade ziua şi 1...6 grade noaptea. Excepţie vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ în dimineaţa de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

Taguri:
prognoza,
anm,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici