Proiect de restabilire în ţară a 80 de familii de romi, discutat de oficiali români şi francezi

Modul de implementare a unui proiect experimental prin care 80 de familii de romi aflate în Franţa ar urma să se restabilească în România a fost discutat, miercuri, de oficiali din ministerele Afacerilor Interne şi Muncii cu directorul general al Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare.

289 afișări
Imaginea articolului Proiect de restabilire în ţară a 80 de familii de romi, discutat de oficiali români şi francezi

Proiect de restabilire în ţară a 80 de familii de romi, discutat de oficiali români şi francezi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că miercuri, la sediul instituţiei, secretarul de stat în MAI Bogdan Tohăneanu şi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice Codrin Scutaru l-au primit pe directorul general al Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Yannick Imbert.

La întrevedere, oficialul francez a fost însoţit de Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, şi de directorul Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare în România, Hossein Mokry.

În cadrul întâlnirii, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, s-a discutat despre stadiul implementării Acordului-cadru încheiat între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne şi Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare. Documentul, instituit cu titlu experimental la finalul lui 2012, prevede sprijinirea, cu ajutorul Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, a familiilor de cetăţeni români de etnie romă revenite din Franţa.

Totodată, precizează MAI, discuţiile au vizat şi "modul de implementare a unui proiect experimental ce se adresează unui grup ţintă de 80 de familii de cetăţeni români aparţinând minorităţii romilor, domiciliaţi în judeţele Alba, Bihor, Dolj, Mehedinţi şi Timiş, care doresc să revină din Franţa pentru a se restabili pe teritoriul României".

Aceste familii urmează să beneficieze de un ajutor de reinserţie, pentru a pune în aplicare un proiect de reinserţie socială şi economică, potrivit MAI.

"În acelaşi context, oficialii au evocat buna colaborare avută până în prezent şi au exprimat determinarea autorităţilor din România şi Franţa de a continua acţiunile întreprinse în vederea incluziunii cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor. Totodată, cele două părţi au convenit încheierea unui protocol adiţional prin care să fie extinsă sfera de aplicare a Acordului-cadru şi să fie prelungită durata acestuia, în contextul în care prezentul document ar urma să expire în luna septembrie 2014", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici