Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la reţelele se social-media doar cu control parental

Copiii cu vârsta sub 16 ani vor avea acces la reţelele se social-media doar cu control parental, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Nicoleta Pauliuc, senator PNL. „Din păcate, mediul online este un sat fără câini”, afirmă ea.

242 afișări
Imaginea articolului Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la reţelele se social-media doar cu control parental

Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la reţelele se social-media doar cu control parental

„Concret, propunerea pe care o lansăm şi astăzi în dezbatere publică constă în promovarea unei legi care vorbeşte despre control parental pentru accesul copiilor noştri până la vârsta de 16 pe reţelele de social media. Ne interesează viitorul copiilor noştri, ne interesează să avem o generaţie sănătoasă, echilibrată din punct de vedere fizic şi emoţional, iar prin acest proiect de lege, credem noi că dăm suficiente instrumente părinţilor să poată să îi protejeze pe copiii noştri”, a arătat Pauliuc.

Senatoarea PNL a precizat că, după pandemie, „fiecare dintre noi trăieşte o viaţă duală, o viaţă offline şi o viaţă online, în afara internetului şi stând pe internet”.

„Avem reglementări care să ne protejeze copiii. Copiii nu au voie să cumpere ţigări până la vârsta de 18 ani, nu se vând ţigări şi băuturi alcoolice lângă şcoli, copiii nu pot cumpăra reviste care sunt destinate adulţilor”, a explicat Nicoleta Pauliuc, dând şi exemplul emisiunilor unde este specificat dacă pot fi urmărite de către minori. (...) Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de prădători sexuali”, adaugă Pauliuc.

Ea anunţă şi demararea unei campaniide strângere de semnături: „Intenţia noastră este să ajungem la cât mai mulţi români”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pauliuc,
copii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici