Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit în Gara Arad

Un proiectil provenind, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial a fost ridicat, vineri după-amiază, din Gara Arad, de o echipă de pirotehnişti, după ce a fost descoperit de muncitori în timpul schimbării unor linii, pe parcursul intervenţiei nefiind necesară evacuarea staţiei CFR.

458 afișări
Imaginea articolului Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit în Gara Arad

Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit în Gara Arad (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Prezenţa muniţiei a fost sesizată la 112 de muncitori care făceau săpături în Gara Arad pentru schimbarea unor linii de tren.

O echipă de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a mers la faţa locului pentru a ridica obiectul exploziv, care are o lungime de aproximativ 25 de centimetri.

Autorităţile au format o zonă de siguranţă pe o rază de 250 de metri, însă intervenţia nu a impus evacuarea călătorilor şi nu a afectat mersul trenurilor, întrucât proiectilul a fost descoperit pe una dintre liniile dezafectate temporar, pentru lucrări de modernizare.

"Este vorba de un proiectil de aruncător de calibru 82 care datează cel mai probabil din al doilea război mondial. Există un real pericol de explozie la manipularea incorectă a muniţiei de acest fel, pentru că poate să aibă focosul intact", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Muniţia a fost ridicată, urmând să fie transportată pentru detonare într-un poligon din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici