Proiectul de lege referitor la pensiile militarilor, avizat pozitiv de Comisia de apărare a Senatului

Proiectul de lege iniţiat de guvern, care stabileşte regimul pensiilor militarilor a primit marţi aviz pozitiv, cu un amendament, în cadrul şedinţei Comisiei de apărare din Senat.

2373 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege referitor la pensiile militarilor, avizat pozitiv de Comisia de apărare a Senatului

Proiectul de lege referitor la pensiile militarilor, avizat pozitiv de Comisia de apărare a Senatului (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Timotei Stuparu (PSD), vicepreşedintele Comisiei de apărare, a declarat, după încheierea şedinţei, că amendamentul se referă la baza de calcul a pensiilor. "Baza de calcul pentru stabilirea pensiilor militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizat la data deschiderii dreptului de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute în contextul legii", a spus Stuparu.

Vicepreşedintele comisiei a mai spus că proiectul de lege nu este perfect, urmând ca acesta să sufere modificări în timpul parcursului legislativ, până la adoptare.

"Dezbateri au fost, controverse au fost, eu acum nu pot să spun că este perfectă, ea va fi perfectată în continuare. Există posibilitatea ca ea să fie transmisă, şi asta este posbilitatea legală, ca ea să meargă în Camera Deputaţilor. Acolo se mai poate face lobby din partea instituţiilor, să-şi susţină în continuare nişte amendamente, se mai pot face şi corecturi şi sper ca acolo să devină mult mai bună această lege, asta este speranţa mea. Orice lege este perfectibilă, pentru că sistemul este destul de zbuciumat, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu tăierile", a spus Stuparu.

Privitor la impactul bugetar pe care îl are acest proiect de lege, Timotei Stuparu a declarat: "Guvernul n-a spus că afectează major, n-am avut o asemenea intervenţie. Înseamnă că acel calcul a fost pe măsura, aşa cum a fost gândit".

Proiectul lege prevede că vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici