Proiectul din Senat asupra căruia Puterea şi Opoziţia au căzut de acord

Protejarea pădurilor din jurul Bucureştiului a fost votată ieri cu unanimitate de către Senat: n-a existat nici măcar o abţinere.

772 afișări
Imaginea articolului Proiectul din Senat asupra căruia Puterea şi Opoziţia au căzut de acord

Propunerea legislativă referitoare la protejarea pădurilor din jurul Capitalei depusă în parlament de către platforma civică „Împreună pentru Centura Verde” a fost adoptată ieri de Senat cu unanimitate de voturi.

Din cei 106 de senatori prezenţi, 105 au votat pentru, nu au existat voturi împotrivă, nu a fost nicio abţinere, doar o singură persoană a ales să nu voteze.

Propunerea legislativă îşi va urma acum parcursul la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Proiectul a fost transmis către Parlament pe 12 aprilie 2023, propunerea legislativă presupunând punerea sub protecţie a întregii vegetaţii forestiere a Ilfovului. 

Iniţiativa constituie piatra de temelie pentru viitoarea Centură Verde Bucureşti-Ilfov, fost întocmit cu implicarea deputatelor Diana Buzoianu (USR) şi Oana Cambera (Reper), dar la coiniţiatori se regpsesc persoane din PSD şi din PNL.

„În contextul poluării dramatice din Bucureşti şi al tăierilor îngrijorătoare de păduri din jurul capitalei votul de astăzi este încă un pas pentru aer curat si viitor.

Centura Verde Bucureşti-Ilfov are nevoie de susţinători asumaţi care să o transforme în realitate. Iar asta a presupus şi încă presupune “deschiderea ochilor” tuturor factorilor de decizie relevanţi, actuali sau potenţiali, indiferent de partidul din care ei fac parte şi înţelegerea lor profundă asupra faptului că trebuie să îşi dea mâna pentru aer curat şi viitor. Locuitorii din Bucureşti şi Ilfov aşteaptă acum votul pozitiv şi de la Camera Deputaţilor.

De asemenea, promulgarea legii va constitui şi punctul de plecare al unui proiect pentru crearea de centuri verzi şi în restul ţării”, scrie „părintele” proiectului, Alex Găvan, pe contul său de Facebook.

Printr-o petiţie online, care a strâns deja peste 7000 de semnături, (https://campaniamea.declic.ro/p/ImpreunaPentruCenturaVerde), platforma civică „Împreună pentru Centura Verde” invită cetăţenii să se alăture şi solicită politicienilor şi autorităţilor:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici