Proprietarul unei locuinţe din Harghita a murit cabonizat în casa care i-a fost mistuită de flăcări

Proprietarul în vârstă de 63 de ani al unei locuinţe din satul Poloniţa, judeţul Harghita, a murit, duminică, înt-un incendiu care i-a mistuit casa, trupul său fiind găsit carbonizat de către pompierii care au venit să stingă focul.

74 afișări
Imaginea articolului Proprietarul unei locuinţe din Harghita a murit cabonizat în casa care i-a fost mistuită de flăcări

Proprietarul unei locuinţe din Harghita a murit cabonizat în casa care i-a fost mistuită de flăcări (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a izbucnit, duminică dimineaţă, la o casă din satul Poloniţa, comuna Feliceni, în care locuia singur proprietarul în vârstă de 63 de ani.

Flăcările care au cuprins imobilul s-au extins şi la grajdul cu şură aflat în prelungirea casei.

Pompierii au fost alertaţi de către vecini, tot ei spunându-le militarilor care au venit să stingă focul - două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc cu două autospeciale - că bărbatul nu ar fi reuşit să iasă din locuinţă.

Trupul carbonizat al acestuia a fost găsit în casă, după ce incendiul a fost lichidat.

Potrivit sursei citate, locuinţa bărbatului a ars în întregime, iar grajdul parţial.

„Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, tâmplăria, mobilierul şi bunurile aflate în interior, precum şi acoperişul grajdului pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi”, a precizat Ciobotariu.

Pagubele provocate de flăcări se ridică la aproximativ 40.000 de lei, pomperii reuşind să salveze alte două case şi un grajd la care flăcările ar fi putut să se extindă, una dintre acestea fiind a fiului victimei, aflată în aceeaşi curte.

Pomperii au stabilit că incendiul a izbucnit de la o ţigară aprinsă, cu care proprietarul casei a adormit în mână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici