Protecţia Consumatorilor Vaslui nu mai amendează firmele fiindcă nu mai are procese-verbale tipizate

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui nu mai amendează nicio firmă descoperită chiar şi cu cele mai grave abateri de la legislaţie pe motiv că instituţia nu mai are procese-verbale tipizate cu regim special prin care agenţii economici pot fi sancţionaţi.

228 afișări
Imaginea articolului Protecţia Consumatorilor Vaslui nu mai amendează firmele fiindcă nu mai are procese-verbale tipizate

Protecţia Consumatorilor Vaslui nu mai amendează firmele fiindcă nu mai are procese-verbale tipizate (Imagine: Shutterstock)

Nicio societate comercială din judeţul Vaslui nu mai poate fi sancţionată de Protecţia Consumatorilor după ce comisarii instituţiei au epuizat în totalitate procesele-verbale tipizate prin care ar putea amenda firmele găsite cu abateri de la legislaţia în vigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pe lângă faptul că inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui nu pot soluţiona reclamaţiile făcute de către populaţie, controalele tematice dictate de la nivel central nu au nici ele finalitate.

"Fie că este vorba de o reclamaţie, fie că sunt derulate acţiuni tematice pe anumite produse sau servicii, comisarii noştri merg în control, constată abaterile şi le trec în registrul unic de control. Ulterior, revin la sediul instituţiei şi, printr-o adresă trimisă prin poştă ca recomandată, înştiinţează agentul economic că se amână finalizarea acţiunii de control până la o dată ce va fi comunicată. Din păcate, cel mai dificil este în ceea ce priveşte controalele tematice pe motiv că nu avem ce raportări să facem către Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din moment ce nu putem sancţiona pe nimeni", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX şeful Protecţiei Consumatorilor Vaslui, Constantin Vasilache.

Potrivit acestuia, CJPC Vaslui a anunţat Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încă de acum două săptămâni că a epuizat procesele-verbale prin care pot fi sancţionaţi agenţii economici. Aceste tipizate sunt tipărite doar la comanda ANPC, în regim special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici