Protest în combinezoane: Mai multe cadre medicale s-au adunat în faţa Guvernului, nemulţumite de condiţiile de lucru actuale

  • Mai multe cadre medicale îmbrăcate în combinezoane protestează miercuri dimineaţa în faţa Guvernului.
  • Horaţiu Moldovan îi critică pe medicii care protestează în combinezoane
  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că este o „risipă de echipamente”
1606 afișări
Imaginea articolului Protest în combinezoane: Mai multe cadre medicale s-au adunat în faţa Guvernului, nemulţumite de condiţiile de lucru actuale

Sursa FOTO: Profimedia

Cadrele medicale s-au strâns miercuri dimineaţa în Piaţa Victoriei, îmbrăcaţi în combinezoane. Ei sunt nemulţumiţi de programul de lucru şi de condiţiile în care sunt nevoiţi să muncească. Medicii spun că sunt prost plătiţi faţă de munca pe care o prestează.

Reacţia lui Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a criticat cadrele medicale care protestează în faţa Palatului Victoria şi a spus că echipamentele de protecţie specială nu trebuie folosite pe stradă, ca „exerciţiu de imagine”, ci doar în incinta unei instituţii sanitare.

„Echipamentele au fost permanent suplimentate şi în zonele unde e indicată folosirea lor există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente şi în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcaţi în echipamente pe stradă. Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituţiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm. Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienţi, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. E o risipă de echipamente", a declarat la Digi24 Horaţiu Moldovan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici