Protestatarii au aruncat cu supă în tabloul Mona Lisa de la Louvre din Paris / Protestar: "Sistemul nostru agricol este bolnav, fermierii noştri mor"

Protestatarii au aruncat cu supă în tabloul Mona Lisa de la Louvre din Paris. Imaginile ce circulă în online arată cum două femei trec peste o limită de securitate pentru a se apropia de tablou, ambele aruncând cu supă spre opera de artă a lui Leonardo da Vinci.

5074 afișări
Imaginea articolului Protestatarii au aruncat cu supă în tabloul Mona Lisa de la Louvre din Paris / Protestar: "Sistemul nostru agricol este bolnav, fermierii noştri mor"

Protestatarii au aruncat cu supă în tabloul Mona Lisa de la Louvre din Paris.

Ambele poartă un tricou cu Riposte Alimentaire - care se traduce prin "răspuns alimentar" - scris în faţă, făcând referire la un grup de activişti pentru climă.

Incidentul a avut loc în contextul în care fermierii francezi protestează de câteva zile împotriva salariilor mici şi a altor probleme.

"Care este cel mai important lucru?", au strigat femeile. "Arta, sau dreptul la hrană sănătoasă şi durabilă?".

"Sistemul nostru agricol este bolnav, fermierii noştri mor la locul de muncă", au adăugat ele.

O fereastră de sticlă protejează Mona Lisa, ceea ce înseamnă că supa nu ar fi atins tabloul în sine.

Personalul muzeului s-a repezit apoi la tablou cu ecrane negre în încercarea de a bloca vederea publicului şi le-a cerut vizitatorilor să evacueze imediat sala.

Riposte Alimentaire susţine că două persoane - de 24 şi 63 de ani - implicate în "noua lor campanie" au fost în spatele incidentului pentru a "cere instituirea unei securităţi sociale alimentare durabile".

Fermierii francezi furioşi folosesc de câteva zile tractoarele lor pentru a crea blocaje şi a încetini traficul în întreaga ţară, în semn de protest pentru o mai bună remunerare a produselor lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici