Proteste anunţate în România. Reprezentanţii HoRa ies din nou în stradă. Ora la care vor protesta, marţi, în faţa restaurantelor

  • Antreprenorii sunt nemulţumiţi că măsurile de ajutor au fost blocate, noi voucherele de asemenea.
  • Ministrul Economiei a declarat că discută cu colegii din guvern pentru a le rezolva problemele
  • Reprezentanţii HoRa vor protesta marţi la ora 12.00 în faţa restaurantelor
1107 afișări
Imaginea articolului Proteste anunţate în România. Reprezentanţii HoRa ies din nou în stradă. Ora la care vor protesta, marţi, în faţa restaurantelor

Reprezentanţii HoRa ies din nou în stradă. Ora la care vor protesta marţi în faţa restaurantelor

Un joc de-a du-te vino al autorităţilor cu industria ospitalităţii. Un joc la care regulile sunt respectate doar de antreprenori, spun aceştia. Întâlnirea de luni a reprezentanţilor turismului cu ministrul Economiei nu a avut rezultatele sperate.

Reprezentaţii au pus pe masă problema voucherelor, banii din împrumuturi şi ajutoare care nu se mai zăresc la orizont. 2, 5 milioane de lei ar trebui să ajungă în industrie până nu e prea târziu.

„Voucherele de vacanţă şi acolo discutăm de 350 de milioane de euro care au fost stabiliţi printr-o lege, acele vouchere de vacanţă trebuie să fie date atâta timp cât toate companiile din România care activează în turism şi-au făcut bugetele şi ele nu pot fi date peste cap”, a declarat Dragoş Anastasiu, coordonatorul coaliţiei pentru dezvoltarea României.

„Deja ANAF-ul a început să facă executare silită, adică ne închideţi pe noi, măsuri peste măsuri, amenzi peste amenzi”, protestează şi Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Tursimul Românesc.

Hora va continua procesul împotriva autorităţilor statului „pentru nedreptatea la care sunt supuşi aceşti operatori din aceaştă industrie”, a anunţat Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Ministrul Economiei recunoaşte că industria a fost cuminte şi că este rândul statului să-şi arate solidaritatea, dar cu toate acestea, a dat din umeri.

„Avem aceste măsuri, le mai discutăm şi cu restul membrilor guvernului şi vedem cum continuăm de acolo. De îndată ce avem bugetul şi legislaţia în vigoare atunci putem avea şi un calendar pe care să-l estimăm”, a precizat Claudiu Năsui, ministrul economiei.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici