Proteste în faţa Primăriei Iaşi, unde are loc recepţia oferită premierului şi membrilor Guvernului

Un grup format din aproximativ 20 de persoane protestează, vineri seară, în faţa Primăriei Iaşi, unde are loc recepţia oferită cu ocazia prezenţei în oraş a premierului Ungureanu şi a membrilor Guvernului, protestatarii spunând că în timp ce oamenii au o viaţă grea politicienii "se ţin de chermeze".

540 afișări
Imaginea articolului Proteste în faţa Primăriei Iaşi, unde are loc recepţia oferită premierului şi membrilor Guvernului

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe pancartele purtate de protestatari se pot citi mesaje precum: "O mână de escroci umilesc ieşenii", "Cea mai proastă administraţie e cea din Iaşi", "Deşteaptă-te ieşene" şi "DNA infectat de virusul corupţiei".

Printre protestatari se numără şi Sorin Bălănescu, preşedintele unei organizaţii nonguvernamentale din Iaşi.

"Am venit aici ca să ne spună premierul dacă îi place Iaşiul. La primărie se fură ca în codru. E frumos să bei şi să mănânci într-o sală, iar noi să stăm ca fraierii şi să asistăm la tot ce fac ei?", a declarat Sorin Bălănescu.

Alţi doi protestatari au strigat că Mihai Răzvan Ungureanu este sluga lui Băsescu, spunând că nu li se pare normal ca oficialităţile să facă petreceri în timp ce "România e săracă".

"Pe banii cui fac ei chermeze? De ce e atâta Poliţie aici? Ruşine să le fie!", a strigat un alt protestatar.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a ajuns vineri seară la Primăria Iaşi, nu s-a întâlnit cu manifestanţii, maşina acestuia trecând prin dreptul lor fără să oprească. În acel moment, oamenii au început să fluiere.

Protestul are loc la o distanţă de aproximativ 20 de metri de clădirea Primăriei, iar maşinile oficialilor sunt parcate chiar lângă clădirea în care are loc recepţia.

La ora transmiterii acestei ştiri, peste 300 de persoane participă, la Primăria Iaşi, la o recepţie organizată de municipalitate şi de Consiliul Judeţean cu ocazia prezenţie în oraş a membrilor Guvernului Ungureanu. La reuniune, la care jurnaliştii nu au avut acces, sunt prezenţi parlamentari de Iaşi, şefi de instituţii, oameni de cultură şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care se va desfăşura la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici