Purtătorul de cuvânt al Meta a fost plasat pe lista cu persoane căutate de Moscova

Autorităţile ruse l-au plasat pe lista de urmăriţi pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al gigantului american de socializare Meta, compania-mamă a Facebook şi Whatsapp, în timp ce gruparea social media deţinută de Mark Zuckerberg este socotită drept „extremistă” în această ţară.

887 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Meta a fost plasat pe lista cu persoane căutate de Moscova

Purtătorul de cuvânt al Meta a fost plasat pe lista de persoanelor căutate de Moscova

Numele lui Andy Stone apare în baza de date a persoanelor căutate de Ministerul de Interne al Rusiei pentru încălcări ale Codului Penal. Autorităţile nu precizează de ce îl acuză pe directorul de comunicare al Meta.

Rusia a desemnat oficial gruparea americană drept organizaţie „teroristă şi extremistă” în octombrie 2022, deschizând posibilitatea unor proceduri legale mai serioase împotriva utilizatorilor săi din ţară.

Facebook şi Instagram au fost, de asemenea, blocate în Rusiei de la începutul ofensivei în Ucraina şi sunt inaccesibile fără o reţea privată virtuală (VPN), situaţie în care se mai află Twitter şi multe site-uri media critice la adresa guvernului.

Înainte de interdicţie, milioane de ruşi foloseau aplicaţii Meta, în special Instagram, o reţea care, în ciuda blocajului, rămâne foarte populară în rândul tinerilor din zonă.

În aprilie 2022, Rusia l-a plasat pe liderul Meta, Mark Zuckerberg, pe lista neagră a persoanelor cu interdicţie de a intra pe teritoriul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici