Putin sună adunarea la arme. Rusia mobilizează câte 700 de soldaţi pe zi

Rusia ia în considerare înrolarea a încă 450.000 de oameni, spune un oficial al Ucrainei.

3101 afișări
Imaginea articolului Putin sună adunarea la arme. Rusia mobilizează câte 700 de soldaţi pe zi

Rusia nu a suspendat mobilizarea şi are în vedere să înroleze încă 450.000 de oameni, a declarat Kirilo Budanov, şeful serviciilor de informaţii de apărare de la Kievi, potrivit Ukrainska Pravda.

Budanov, într-un interviu acordat Krym.Realii, un proiect al Radio Europa Liberă/Radio Liberty, a subliniat că mobilizarea în Federaţia Rusă nu s-a oprit niciun moment.

Toamna trecută, Moscova a înscris circa 350.000 de ruşi, iar mobilizarea secretă continuă susţinut şi în prezent. Între 20 şi 22.000 de persoane sunt chemate la comisariate în fiecare lună.

„Acest lucru în sine conduce la următoarea întrebare: de ce o astfel de cifră, dacă pierderile sunt, după cum spun ei, neglijabile? Ei bine, veţi vedea că adevărul este undeva la mijloc", a adăugat Budanov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici